De jobbiga blöjåren snart ett minne blott

Vi ser ljuset i tunneln nu. Visst är det mysigt med små bebisar som man kan snusa på och gosa med. Men oj, vad skönt att det ska bli att en dag få börja sova hela nätter, att slippa trotsiga raseriutbrott och gallskrik (ja, jag vet, det kommer en dag då de blir tonåringar också...). Nu när de börjar bli så stora känns det många gånger så mycket roligare att hitta på saker med dem. Bara att de kan gå själva och man slipper bära runt på små bylten samt att man förstår allt (det mesta i M:s fall) de säger gör allt så mycket enklare.

Igår natt sov E hela natten i sin säng. Hon vaknade visserligen en timme innan vi skulle gå upp så det var egentligen lite för tidigt men ändå. Och inatt inträffade nästa mirakel - även M sov hela natten i sin säng (E kom visserligen in till oss men somnade om på en gång, man kan ju inte få allt) och var sprudlande glad när hon kom in till oss med sin ankfamilj i snöre dragandes efter sig. Hon har dessutom inte haft blöja på sig på dagtid sen flera veckor tillbaka och även om det emellanåt sker en liten olycka så känner hon verkligen när det är dags att gå på toaletten. Det är även flera veckor sen hon kissade i blöjan på natten så snart törs vi kanske byta till trosor även nattetid. Gissa om detta märks i soptunnan som numer bara är halvfull trots att det snart är tömningsdags.

Japp, som sagt: snart är blöjåren ett minne blott och jag kommer sakna vissa delar av den tiden men framtiden känns mer lockande och jag ser fram emot att kunna göra mer saker med barnen fast på ett annat sätt. Imorgon bär det av på finlandskryssning och särskilt E ser mycket fram emot att få åka båt. Jag hoppas bara detta snöoväder ger med sig till dess...

Kommentarer

Norpan sa…
Vad skönt! :)O nu kan ni ju ändå gosa med en ny bebis lite då och då :) Är ju lite lättare att göra saker ju äldre de blir även om bebistiden är mysig den med!

Kramar

Populära inlägg i den här bloggen

Så här känns det att bli bränd av en Box Jellyfish

Sov gott älskade farfar

Brännmaneter