Brännmaneter

Jag kan inte fatta att det snart är dags för vår efterlängtade resa till Thailand. Tyvärr är det ju en del saker som stör glädjen, bland annat de fruktade kubmaneterna som, framför allt, Aftonbladet skriver hur mycket som helst om (även om "dödshajen" från Sharm el sheik just nu toppar rubrikerna över läskiga odjur). Eftersom det i artiklarna låter som det fullkomligt kryllar av livsfarliga brännmaneter i haven runt Thailand så har jag forskat en del på nätet om detta (man får förvisso ta en del som skrivs med en nypa salt men ändå). Jag har samlat några länkar här om någon mer är intresserad av att läsa om detta (oroliga mammor till mig och J kanske...).
http://gronabloggar.mpbloggar.se/tag/kubmanet/ (scrolla ner en bit)
http://medlem.spray.se/folkblom/venomweb/kubmanet.htm
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/kubmaneter-6937
http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Nyheter/Sa-skyddar-du-dig-mot-giftiga-maneter/
http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article3698821.ab

Hur som helst kom jag fram till att risken finns men är inte direkt överhängande. Att trampa på en stingrocka och bli stungen verkar inte heller vara så jättevanligt, ändå lyckades jag göra det sist vi var i Thailand så man ska naturligtvis vara på sin vakt.

Vi pratade om just min stingrocksincident på jobbet idag och det gjorde att jag blev tvungen att googla lite på stingrockor. Döm om min förvåning när jag hittade ett inlägg i Resdagboken där en ung tjej råkade ut för precis samma sak som mig men bara för några veckor sen. Beskrivningen av händelsen var så gott som identisk med det jag var med om. Dessutom hände det på Koh Lanta. Jag var på Koh Jum, en liten ö nära Lanta.

Summa summarum: Vi kommer bada i havet men vi kommer även boka boende på ställen med pool. Barnen kommer ha relativt heltäckande solskyddsdräkter på sig och vi kommer ha badskor. Jag kommer alltid ha en flaska vinäger till hands (annars kan man pissa på varann säger J... nja, jag vet inte om det är det första jag skulle göra om nån av oss blev bränd....) Och självklart kommer vi försöka ha så bra koll som möjligt i vattnet och inte bada när det regnar/har regnat samt när tidvattnet är på väg in.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så här känns det att bli bränd av en Box Jellyfish

Sov gott älskade farfar