En helt vanlig dag, eller nåt

Höstfeelings.
Andra jobbdagen efter semestern och man börjar så smått komma in i vardagen igen...

Så här såg min dag ut idag:

MORGONEN
04:48 Blir väckt av en jamandes Stina som vill gå ut. Tio minuter INNAN mitt alarm ska sätta igång... Morr...
04:55 Tröttnar på jamandet och går ner för trapporna likt en zombie och släpper ut kattskrället. Släpar mig sen in i duschen. Efter lite sminkning, hårföning och frukost a la vaniljyoghurt med müsli är det dags att väcka småtjejerna.
06:10 E sträcker på sig och lovar att gå upp om en liten stund. Lillmonstret M vaknar på fel sida och är förbannad som få och somnar om när jag går ut ur rummet. (Förstår inte vart det extremt dåliga morgonhumöret kommer ifrån...).
06:30 Båda är äntligen uppe och jag hjälper M med toffsar i håret. Hon vill ha likadana som E, som har vart duktig och gjort sina själv. Råkar säga att hon blir lite lik Pippi med toffsarna men då får jag onda ögat och jag inser att det är bäst att hålla tyst. Därefter blir det en liten smörgås i soffan framför Bollibompa för att få upp blodsockernivån innan det är dags att bege sig till fritids och "dagis".
07:10 M och jag lämnar E som idag är lite känslig och inte vill att jag ska åka. Känner mig hemsk och elak när jag ändå lämnar henne där med ledsna hundvalpsögon hos en av hennes "fröknar" och åker iväg till dagis med M.
07:23 Lämnar M som har blivit på riktigt bra humör (morgondemonen verkar ha lämnat hennes kropp).
07:35 Fickparkerar lilla lådbilen och kommer i tid till jobbet, känns bra. Var så sen igår morse efter en smärre fight med den seeega morgontrötta biljettautomaten (kan ju inte vara normalt att det ska ta typ tio minuter att få ut en månadsbiljett).

DAGEN
11:35 Efter en halvseg morgon och förmiddag (hade inte så mycket på min agenda) känns det bra att äta lite indisk lunch och tjattra med två gamla Folket-kollegor. De är uppsagda, som de flesta andra på Folket nu när den bara ska komma ut en gång i veckan, och jag kommer sakna dem även om vi de senaste åren inte har jobbat ihop men vi har ändå suttit i samma hus, på samma våning.
15:45 Ett jobb jag har gjort under eftermiddagen blir godkänt och ska snabbt skrivas ut dubbelsidigt på skrivaren vilket kan låta lätt som en plätt men det är det självklart inte. Får bara ut dubbla, enkelsidiga ark. Provar på olika sätt men det går bara inte. Ber om hjälp. Det funkar ändå inte. Fan. Känner mig stressad eftersom jag strax ska iväg och hämta barnen.
16:20 En kollega kör ut det från sin dator och jag rusar till bilen. Känner mig lätt misslyckad och inkompetent. Ringer dagis och fritids och säger att jag blir sen.
16:40 Lite för stressad än vad som är hälsosamt, anländer jag till dagis för att hämta M som vill visa mig en himla massa saker innan vi går. När jag äntligen får med mig henne så snubblar hon, slår sig och vill ha plåster trots att det inte syns något sår. Men eftersom allt som gör ont går över bara man får ett plåster, och att vi inte hinner med en dramasituation, så fixar jag fram ett plåster.
16:55 Framme hos E som utbrister "Äntligen!" och springer emot oss. Som tur är finns det tre (dock äldre) barn kvar så hon slipper vara den sista som hämtas. Känner mig som sämsta mamman i världen. Typ.

KVÄLLEN
17:10 Värmer broccolisoppa som jag gjorde igår kväll för att underlätta för mig själv idag.
17:15 Har dukat ute på altanen, har placerat barnen vid bordet där och är inne i köket igen när E börjar gråta och skrika: "Vad äckligt!!!". Rusar ut och hon sitter med knäna uppdragna i soffan. "Jag trampade på nåt äckligt!" hulkar hon. Eftersom det händer då och då att vår kära katt verkar trivas att sitta och kräkas under bordet så tror jag att det är en äcklig spya som ligger där men nejdå, där under ligger ett litet mushuvud och tittar på mig med sina små söta ögon. Det är ju bara det att det BARA är huvudet som ligger där... Nice...
17:20 Mushuvud borttrollat och jag häller upp soppan. Ingen vill ha trots att det var E som "beställde" det tills idag. "Den smakar äckligt", "Den är stark", "Den smakar inte som på dagis" är tacksamma kommentarer jag får. De bortskämda barnen får macka, vattenmelon och puffar med mjölk istället. Visst, man kan tycka att de får äta vad som serveras annars kan det vara men jag vet ju av erfarenhet att då blir nattningen extra bökig och det blir fler konflikter oss alla emellan pga lågt blodsocker. Själv är jag dessutom aptrött, nere och vill bara sitta ner, läsa en tidning och äta den, i mitt tycke, otroligt goda gröna soppan. (Gårdagskvällens sopplagande höll dock på att ta ände med förskräckelse och det var nära att jag fick ett grönmålat kök men det är en annan historia).
19:30 Efter lite lek och Bollibompa för barnen och inplockande i diskmaskinen samt några minuters sk egentid är det då dags för projekt nattning. Det är ett projekt som oftast tar både tid och energi från den ömma modern. Särskilt så här efter semestern när det hela sommaren har blivit sena kvällar och långa sovmorgnar och det dessutom är ljust ute.
20:20 Nattningen går över förväntan och efter att E har skrivit lite i sin "hemliga" bok och de har tvättat sig och borstat tänderna så sover de nu så sött i sina sängar.
20:25 Trodde jag ja... "Mamma, jag är törstig!" "Jag måste kissa!" "Jag ska bara säga en sak..." etc etc...
20:45 Nu sover de i alla fall och jag funderar på om jag ska plocka ur två korgar fulla med ren tvätt eller orka gå ut och träna lite på gräsmattan. Blev så inspirerad av detta inlägg i en träningsblogg i förrgår och körde flera av övningarna här ute på gräset. Kan säga att jag inte har kunnat gå normalt på två dagar. Fy 17 vilken träningsvärk jag fick så det var verkligen bra och effektiv träning.
20:50 Gör ingetdera. Utnyttjar istället min vuxna rättighet att få göra exakt vad jag vill och ska nu bädda ner mig i soffan framför tv:n med en filt, en stor skål med chokladsås/glass och lite tända ljus. Go´kväll på er, ni som har orkat läsa ända ner hit! :)

Kommentarer

Norpan sa…
Inte alltid dagarna går som man vill eller önskar att de var. Men vilket toppenjobb du gjorde ändå gumman!Imorgon är en annan dag! Och ibland behöver man den där sofftiden! Stor kram!
Sonia sa…
UJag orkade :)!!! Åh vad jag saknar dug och tjejerna... Kran
Anonym sa…
Flickan med det dåliga morgon humöret kanske skulle behöva frukost på sängen för att underlätta morgonen både för er och henne .
kram jenny
Lotta sa…
Norpan: Kram på dig med

Sonia: Och jag saknar er!!!

Jenny: Ja, det kanske vore nåt. Får testa det :) Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Så här känns det att bli bränd av en Box Jellyfish

Sov gott älskade farfar

Brännmaneter